Penge app

IT-verktøy for å administrere din privatøkonomi

Det mange ikke tenker på, er at det finnes en rekke IT-verktøy man kan benytte seg av for å få orden på privatøkonomien. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på dette. Hvis du har lyst til å forbedre kunnskapen din om dette, er det altså bare å lese videre.

Teknologi

Det er jo slik at teknologi er vår venn, dette gjelder også når det kommer til økonomi. Det mange velger å gjøre, er å benytte seg av for eksempel Excel-ark for å lage budsjettene sine. Dette er en spennende og ikke minst oversiktlig måte å få oversikt over økonomien. Men, det finnes også andre spennende verktøy du kan benytte deg av.

Visste du for eksempel at det finnes bankkort med tilhørende apper, slik at du kan se hva slags ting du bruker pengene dine på? Det finnes også en rekke banker som tilbyr en oversikt over alle tingene du abonnerer på. De vil også gi deg oversikt over hvordan du kan avslutte disse abonnementene.

Har du tenkt å låne penger?

Det finnes jo relativt strenge regler for å låne penger for tiden, men visste du at du enkelt kan finne ut hvor mye du har råd til å låne? Hvis du har lyst til å låne 600 000 kr, kan du sjekke om ditt budsjett tåler et slikt lån. Dette kan du gjøre ved å bruke lånekalkulatorer du finner på nett. Her kan du legge inn rente og ikke minst hvor lang tid du ønsker å bruke på å betale ned lånet. Dette gjør at du enkelt kan få oversikt over om du har råd til et lån i din privatøkonomi.

Det å ha god oversikt over hva man bruker penger på, gjør ofte at man vet hvor mye man tjener og hvor mye man sparer. Dette er noe vi anbefaler alle å være flinke på. Det å spare til barn, spare til pensjon og andre ting man ønsker seg kan også gjøres med IT-verktøy. Du kan sette opp ulike kontoer for ulik sparing. Du kan til og med skjule disse kontoene. Dette betyr at du ikke vil ha oversikt over hva som faktisk er tilgjengelig, slik at du ikke blir fristet til å bruke av disse pengene. Noe som også er spennende er at du kan spare i fond eller andre fordelsprogrammer, slik at du kan tjene penger på sparingen din!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.